Siirry sisältöön

Aikuisten SM-sarjojen aloitus

Vesipallon aikuisten sarjat on vihdoin ja viimein saatu aloitetuksi ja Senttereiden naisten sekä miesten joukkueet pääsivät heti aloittamaan sarjan viime viikonlopun tuplamatseilla Turun Uimareita vastaan. Lauantaina Senttereiden joukkueet matkasivat yhdessä Mäkisen mukavalla pikkubussilla Turkuun kun taas sunnuntaina turkulaiset puolestaan saapuivat porilaisten vieraaksi.

Naisten jälleen uudistunut ja nuorentunut joukkue

Naisten joukkue on muuttunut melkoisesti viime kauden kultajoukkueesta. Suurimma muutokset ovat Erika Alanderin jääminen pois maalivahdin tehtävästä sekä tärkeää sentterin pelipaikkaa pelanneen Sari Viljasen siirtyminen edustamaan Turun Uimareita. Myös Nina Kurppa on siirtynyt kentältä katsojan rooliin. Maalissa runkosarjan ensimmäisissä peleissä nähtiin Alisa Mattsson. Naisten runkosarjan tavoite on hitsautua uudella joukkueella yhteen sekä saada nuorille pelaajille paljon peliaikaa, jonka kautta kasvaa uskallus sekä peliäly.

Naisten sarjakauden avaus

Joukkueen uudistuminen sekä pitkä pelitauko näkyivät hieman lauantain pelissä. Otteissa oli epävarmuutta ja hapuilua sekä hyökkäyspäästä puuttui liike. Puolustuspäässä tapahtuneiden lipsahdusten myötä lauantaisen ottelun vei Turun Uimarit luvuin 15 – 5.

Sunnuntaina kotiyleisön edessä taas näytti siltä kuin lauantainen peli olisi ollut porilaisille lämmittelyä. Peli oli alusta asti huomattavasti tiukempaa ja tasaisempaa. Sentterit pystyivät puolustamaan paremmin ja yhtenäisemmin, jonka tuloksena nähtiin muutama hieno irtiotto sekä kontramaali. Myös hyökkäyspäähän saatiin liikettä. Sentterit lähtivät viimeiseen erään 8-6 johtoasemassa, mutta valitettavasti turkulaiset pääsivät viimeisessä erässä tekemään viisi maalia ja peli päättyi 8-11 jälleen turkulaisten hyväksi.

Sunnuntainen peli osoitti, että nuoresta ja uudistuneesta joukkueesta huolimatta, kykenevät naiset kehittämään peliään hyvinkin nopeasti ja tehokkaasti. Runkosarjaa on jäljellä 10 ottelua, joiden aikana samanlaista kasvua toivottavasti nähdään jokaisessa pelissä. Seuraava naisten sarjan ottelu Senttereiden osalta on 28.1.2018 Porin keskustan uimahallissa klo 17.15.

Pelien tulokset sekä maalintekijät ovat nähtävillä täältä. Pelit myös nähtävillä Youtubesta.

Porilaista miesten vesipalloa SM-sarjassa monen vuoden tauon jälkeen

Porilaista miesten SM-tason vesipalloa ei ole nähty vuosiin. Senttereiden toiminta on pääosin perustunut naisten joukkueen toimintaan sekä viime vuosina myös hienosti kasvaneisiin juniorijoukkueisiin. Kaudella 2013-2014 tosin Porissa päästiin näkemään miesten I-tason divariotteluita Senttereiden herätellessä vanhempia pelaajia sekä tuodessa myös muutamia uusia lajin pariin. Divarisarja jäi valitettavasti yhden kauden mittaiseksi.

Uusi Senttereiden miesten joukkue on kahden kaupungin yhdistelmäjoukkue sekä koostuu tällä kaudella nuorista porilaisista B-junioreista sekä hieman vanhemmista porilaisista sekä turkulaisista pelaajista. Kokeneemmat pelaajat varmoilla otteillaan tukevat hyvin B-junioreiden kasvua miesten SM-sarjaan nuorten tuodessa taas vauhtia ja nopeutta. Tavoitteena on luoda Poriin jälleen miesten vesipallokulttuuria sekä tarjota jatkumo monille porilaisille vesipallojunnuille. Yhdistelmäjoukkue pääsi harjoittelemaan pelaamista ennen SM-sarjan aloitusta osallistuessaan Turun perinteikkääseen Impivaara Cuppiin viime joulukuussa.

Miesten sarjakauden avaus

SM-sarja alkoi myös miehillä kahdella tappiolla Turun Uimareita vastaan. Kumpikin ottelu oli kuitenkin tiukka ja Sentterit tarjosivat vastusta kokeneelle TU:lle.

Lauantaisessa pelissä ensimmäinen erä päättyi hienosti porilaisten johtaessa 2 – 3, mutta toisessa erässä turkulaiset pääsivät niskan päälle sekä veivät ottelun lopulta 13 – 8.

Sunnuntaina naisten ottelun perään päästiin vihdoin myös Porissa näkemään miesten pelaamista. Ottelu oli koko ajan turkulaisten hallinnassa kun he kolmannen erän alussa johtivat jo 1 – 9. Sentterit eivät kuitenkaan antaneet suuresta maalierosta huolimatta periksi ja aloittivat loppukirin. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti ja ottelu päättyi luvuin 7 – 12.

Kummassakin ottelussa oli nähtävillä nuorten pelihalua sekä intoa. Senttereiden Hilajan veljekset tekivät viikonlopun aikana kumpikin 4 maalia ja muutkin nuoret pääsivät maalinteon makuun. Vaikka miesten sarjan peli on hieman erilaista kuin mihin nuoret pelaajat ovart juniorisarjoissa ehtineet tottua, pelasivat he rohkeasti ja ennakkoluulottomasti heti ensimmäisestä ottelusta lähtien kokeneiden pelaajien rinnalla. Odotettavissa on, että pelaajien kasvaessa ja saadessa kokemusta tullaan tulevaisuudessa Porissa näkemään mitaleita myös miesten sarjassa. Seuraava Senttereiden miesten ottelu on 28.1.2018 Porin keskustan uimahallissa klo 18.45.

Miesten sarjan pelien tulokset sekä maalintekijät nähtävissä täältä.

Vieritä ylös