Siirry sisältöön

Rantavesipallon SM-kultaa sekä miesten joukkueen ensi esiintyminen

Tämän vuoden SM-viikko toi mukanaan uuden lajin, kun rantavesipallo hyväksyttiin mukaan yli 30 muun lajin joukkoon kisailemaan SM-mitaleista. Tapahtuma järjestettiin 6.7.-9.7. Tampereella ja rantavesipallosta pääsi nauttimaan niin pelaajat kuin katsojatkin kauniissa Kaukajärven maisemissa. Senttereistä turnaukseen osallistui naisten joukkue, joka koostui tuoreista Suomen mestareista sekä uusi ja pääosin B-junioreista koostunut miesten joukkue.

Ruotsista meille Suomeen rantautuneen rantavesipallon säännöt poikkeavat hieman perinteisen vesipallon säännöistä. Suurin muutos koskee joukkueen pelaajien lukumäärää, kun 13 pelaajan rosteri väheni yli puolella seitsemään ja kenttälläkin pelasi kerrallaan maalivahdin lisäksi vain kolme pelaajaa. Pelikentän koko on myös huomattavasti pienempi (12x16m) ja peliaika on 2 x 10minuuttiia juoksevaa peliaikaa. Peli alkaa maalin jälkeen suoraan kun molemmat joukkueet ovat omilla puolillaan.

Miesten sarjaan ilmoittautuneita joukkueita oli kahdeksan ja sarja oli jaettu kahteen lohkoon. Sentterit saivat lohkossaan A vastaansa kaksi joukkuetta Helsingistä, HSS:n ja Kuhat/Stadens Gösarin sekä Kuopion Uimaseuran KuUs:n. Ensimmäisessä pelissä näkyi kylmän veden tuomaa alkukankeutta ja peli HSS:ää vastaan oli melko selkä voitto helsinkiläisille luvuin 21-5. KuUs:a vastaan peli lähti jo rullaamaan paremmin vaikka voitto menikin kuopiolaisille (8-12) ja kolmas peli Kuhia vastaan olikin jo tiukkaa vääntöä, siinäkin valitettavasti helsinkiläsiten viedessä voiton niukasti luvuin 7-6. Lohkonsa viimeisenä porilaiset saivat vastaansa B-lohkon viimeisenä olleen Oulun Lohet. Taistelu viimeisistä sijoista säilyi tiukkana loppumetreille saakka, mutta Senttereiden viime hetken kavennuksesta huolimatta voitto meni Ouluun luvuin 7-8. Miesten kokosarjan voittajaksi selviytyi Turun Uimarit. Senttereiden miesten joukkueelle turnauksessa siis sija 8. Porilaiselle miesten joukkueelle turnaukseen osallistuminen oli ensi esiintyminen ennen tammikuussa alkavaa miesten SM-sarjaa. SM-sarjaa silmällä pitäen turnaukseen osallistuminen toi hyvää harjoitusta ja näkemystä siitä, kuinka peli muuttuu junnusarjoista siirryttäessä kunnon peleihin.

Naisten sarjaan ilmoittautui yhteensä viisi joukkuetta, joista Sentterit saivat vastaansa lohkopeleissä Jyväskylän Saukot sekä Helsingin Kuhat. Naiset selvittivät tiensä välieriin voittamalla molemmat pelit, Kuhat kaatuivat luvuin 15-9 sekä Saukot 4-20. Välierissä Sentterit pääsivät pelaamaan kevään finaalipariaan Turun Uimareita vastaan. Tälläkin kertaa Sentterit selviytyivät ottelusta voittajana maalein 11-5 ja eteni näin ollen finaaliin. Finaaliparina tällä kertaa Senttereillä oli emäntäjoukkue Uinti Tampere, joka tarjosi turnauksen tiukimman vastustajan. Porilaiset olivat kuitenkin päättäneet, että tässäkin lajissa Suomen mestaruus viedään kotiin ja pitivät johtoaseman koko pelin ajan. Näyttävät kultamitalit pujotettiin kaulaan pelin päättyessä 9-12 Senttereille.

 

Tapahtuma oli kokonaisuudessaan mahtava ja hienosti järjestetty vesipallokansalle. Ilma suosi, vesi oli hyvinkin virkistävää ja yleinen tunnelma loi kaikin puolin mukavan naisten ja miesten yhteisturnauksen vesipallokansalle. Viikonlopun huipennuksena miesten finaaliottelu kuvattiin suorana Ylelle, joka toi lajille hyvää ja tarvittavaa näkyvyyttä. Sentterit kiittää vielä kerran järjestäjiä sekä turnaukseen osallistuneita joukkueita hyvästä turnauksesta! Ensi vuonna uudestaan!

 

Miesten rantavesipallon tulokset: https://vesipallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vp2017&sarja=RVM&tuomaristo=-1&ottelut=1

Naisten rantavesipallon tulokset: https://vesipallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vp2017&sarja=RVN&tuomaristo=-1&ottelut=1

Vieritä ylös